Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 20 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Мениджър Брой: Януари 2011
Да задържиш успеха
Благодарение на Ваня Горчева, днес „БАСФ-България” е в челните редици на компаниите, към които фермерите проявяват най-голямо доверие

Да задържиш успеха

Ваня Горчева

print

e-mail facebook

Често се случва да я видим на полето сред натежали класове пшеница или раззеленила се царевица. Бюрото ù е чуждо. Там, където са земеделските производители, там е и тя – с тъмни очила, спортно облечена – с блуза и дънки. Черните къдрици непокорно се развяват и откриват проницателно тъмни очи и пряма усмивка. Гласът ù има магически вибрации. Вярва в това, което прави и влага цялата си същност и емоции в работата. Нейният ентусиазъм и отдаденост са заразителни. Това е Ваня Горчева.

На вид крехка и нежна, тя ще ви удиви с изумителната си енергичност и емоционалност, впрегнати в една посока – да осигури най-качествените продукти за растителна защита в земеделието. Ще си кажете: какво общо може да има толкова привлекателна жена с този бранш. Въпросът е излишен. Благодарение на Ваня Горчева, днес „БАСФ-България” е в челните редици на компаниите, към които фермерите проявяват най-голямо доверие. И това е не само заради качествените германски продукти, а също и заради последователната и лоялна политика на фирмата към нейните клиенти.

Да изпревариш събитията

Това е правилото, което води Ваня Горчева към стратегическите решения и цели. „Да усещаш темпото, с което се развива пазарът, да предугаждаш какво ще се случи, са част от правилните стъпки в бизнеса”, твърди чаровната пловдивчанка, представителка на зодия Близнаци.

Ще се запитате как е стигнала дотук. С много амбиция и работа. Звучи тривиално, но е така. И при нея е наследствено. Прилича на баща си, когото определя като силен човек и работохолик. И остава вярна на семейната черта. Твърди, че не спира да мисли в делови аспект и това подхранва вътрешната ù енергия, за да бъде винаги на точното място и в точното време.

Земеделието е математика

От биографията ù разбираме, че е учила математика и информатика, както и маркетинг и мениджмънт. На пръв поглед – твърде далече от земеделието и още по-далече от препаратите за растителна защита. Но по думите ù, „математика има във всичко. Математика има дори в това да разбираш нещата. Търся причинно-следствените връзки, кое, защо движи света, какво ще се случи в даден момент. Това е математика, логиката на развитие на процесите. Постоянно да мислиш за нещата от живота, защото животът е толкова странно, толкова непредсказуемо, толкова уникално красиво и емоционално нещо с всичките му възходи и падения, които може да ти е подготвил.”

Успях да намеря себе си в работата си

Първите си професионални стъпки в сферата на земеделието прави едва 24-годишна, когато започва работа във фирма „Цианамид”. Още оттогава проличава смелият ù почерк и замах в работата.  Днес те са прераснали в улегналост, опитност и точен нюх за бизнес. А няма как да не ги усъвършенстваш, щом работата е това, което те движи напред, споделя тя. И признава, че за нея няма събота и неделя. Илюстрира това с един ярък спомен от началото на кариерата си. „Започнах работа на 1-ви август 1995 г. Оттогава, до 8 декември, не бях излизала от офиса – никой не ме е карал да го правя. Просто на мен ми харесваше. Все пак, на студентския празник отидох на купон на Боровец и през нощта сънувах, че съм в офиса.” Този малък щрих от биографията на Ваня Горчева отново подчертава убедеността ù, че щом нещо обича да прави, то я обсебва и увлича. А успехът няма как да не бъде това, което ù дава удовлетворение, че със знанията и опита си тя е полезна на колегите си, на партньорите си и най-важното – на земеделските производители у нас: „Нашият бизнес е успешен, ако земеделските производители са успешни с това, което им предлагаме. Техният успех ни носи удовлетворение, сили и вдъхновение да продължим напред.” И признава: „За да съм успяла в бизнеса, дължа много на семейството и на приятелите си, както и на съпруга ми, който ме харесва такава, каквато съм. Чувствам се обичана и уважавана и това ми дава допълнителен стимул да работя.”

Автор: Диана Александрова
Целия материал четете в брой Януари 2011



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg