Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Неделя, 25 Август 2019

Август 2019

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Селекция Брой: Август 2018
Портфолио Фарм - синхронът между науката и практиката
И тази година традиционно платформата беше представена в няколко региона на страната

Портфолио Фарм - синхронът между науката и практиката

print

e-mail facebook

 

Всяка година фермерите с нетърпение очакват платформата Портфолио Фарм на Пионер, която е образцовият модел на съвременното земеделие. Тя представя последните разработки на науката в областта на селекцията и добрите земеделски практики, които са основа за високите добиви. А всяка година е различна, като климатични условия. Целта на опитните полета е да се провери как съвременната генетика реагира на различните видове стрес. На Портфолио Фарм зърнопроизводителите имат и уникалната възможност да почерпят знания от „извора“ - компетентните агрономи на Пионер.

И тази година традиционно платформата беше представена в няколко региона на страната, предлагащи различни условия за отглеждане на пролетните култури – край Стара Загора, Елин Пелин и село Победа, Добричко в Североизточна България.

Слънчоглед по три технологии

При конвенционалните слънчогледи най-новото попълнение е Р64LL125. Този хибрид превъзхожда най-добрите стандарти в България по отношение устойчивост на мана и синя китка.

P64LC108 e по Клиърфийлд технологията, а от Клиърфийлд Плюс сегмента от тази година на пазара е P64LР130. Агрономите на Пионер коментираха, че благодарение на внедрения ген в хибридите се елиминира проблемът с пожълтяването на листата след пръскане с препарати на база имазамокс.

Делът на отглежданите слънчогледи в България по Експрес технологията е около 63%. Причината – висок и стабилен добивен потенциал и по-ниски производствени разходи. Най-предпочитаните хибриди в този сегмент са P64LЕ25, заедно с P64LЕ99, най-ранният P63LЕ113 и високоолеиновият P64НЕ118. Очаква се добивите от слънчогледите на Пионер да надминат 400 кг от декар.


Царевица с акцент сухоустойчиви хибриди

Царевицата на всички опитни полета на Пионер е в изключително добро състояние, очакваният добив е за над тон от декар. Продуктовата линия Optimum®AQUAmax® работи безотказно и началният 60-дневен стрес от развитието на културата при тези хибриди няма да намали резултатите. Очакванията са разликата в добивите между хибридите от линията Optimum AQUAmax и конвенционалните да надмине 100 кг от декар.

Характерна за Optimum AQUAmax хибридите е мощната коренова система, която извлича пълноценно хранителните вещества и водата и още едно предимство - устицата им при сухи условия се затварят и се намалява транспирацията и по този начин отдаването на влага от растенията се минимизира, като растението остава жизненоспособно.

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Август 2018ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Ранкона 15 МЕ - 100% защита от патогени, 100% безопасност за семената
Иновативна формулация микроемулсия

С кошница малини от Дълбок дол Нежните плодове се нуждаят вече от напояване
В днешно време е невъзможно малините да се отглеждат без напояване

Високотехнологично агрошоу край гр. Камено Ири Трейд представи водещите си брандове Deutz-Fahr, Versatile и Kockerling
Домакин на открития ден беше местната ЗКПУ Обединение - дългогодишен клиент на Ири Трейд

С АРОМАТ НА РОЗИ И ВКУС НА ВИШНИ
От море с цветя Георги Данев „плува“ към океан с плодове и инвестиция за 4 милиона лева

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg