Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Четвъртък, 23 Май 2019

Май 2019

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Празници Брой: Октомври 2018
Готвят Момчиловци за млечна дестинация
Близо 200 хил. евро инвестират в демонстрационна ферма в родопското село

 Готвят Момчиловци за млечна дестинация

print

e-mail facebook

 

Зашеметяващата слава на Момчиловци в Китай ще бъде използвана, за да се превърне селото в млечна дестинация. Това беше обявено от винения бос Иван Тодоров и кметицата на селото Сийка Суркова по време на Фестивала на млякото в родопското село в средата на септември.

За тридневното събитие пристигна китайска делегация от 30 души, начело с шефовете на държавната фирма Брайн фууд и производителите на млечнокиселата напитка Момчиловци в Китай Брайт Деъри.

930 млн. долара

По непотвърдени данни оборотът от продажбите в Шанхай възлиза на 930 млн. долара, цифра, която от компанията не отрекоха. Момчиловци не получава никакви комисионни от тези пари, каза пиарката на компанията. Засега връзките между Китай и селото са по-скоро културни, добави тя. Според кметицата Сийка Суркова китайската компания е тази, която изцяло поема разходите по фестивала, поети са и малки инфраструктурни проекти в селото.

Демонстрационната ферма

Въпреки че Момчиловци не получава никакви постъпления от огромния оборот от продажбите на едноименното кисело мляко, китайската компания прави изключителна реклама на родопското село, като място на радост и здраве. Този факт ще бъде използван, за да бъдат привлечени китайски туристи към Момчиловци и Централните Родопи. Едно от нещата, които те ще виждат, е как се прави кисело мляко и българско саламурено сирене. На място ще бъдат извършвани и дегустации. В демонстрационната ферма ще бъдат инвестирани около 200 хил. евро по 50% от българска и китайска страна. В момента се водят преговори с туроператорски фирми, които ще предлагат услугата в Китай, но и в други страни в света. Идеята е Момчиловци да се превърне в млечна туристическа дестинация. Което пък ще се отрази на туристическия поток към селото и Централните Родопи.

Автор: Светлана ТрифоновскаПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Защо всички искат Капрено?
Емил Русев: Това е най-рентабилният продукт на пазара

Ако всички се обединим в камара, ще сме силни пред държавата и ЕС
Стайко Стайков, председател на БАСЗЗ

За земеделието с усмивка, любов и отговорност
Галина Пейчева: Чувствам се комфортно в този бизнес

Да си спомним за Цветан Гърбешков
За него нямаше невъзможни неща

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg