Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 29 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Празници Брой: Февруари 2019
KWS – 15 години заедно със земеделците в България
Компанията отбеляза рождения си ден под мотото „Създаваме заедно“

KWS – 15 години заедно със земеделците в България

print

e-mail facebook

KWS стана на 15 години. Компанията отбеляза рождения си ден с презентация на новите продукти и технологии и вдигна шумен купон в Зала 6 на Националния дворец на културата. Изисканото тържество събра много гости - приятели и клиенти, които неотменно през годините са били рамо до рамо с екипа на компанията. И неслучайно, а като реверанс към лоялността на земеделските производители, KWS формулира своето мото – „Създаваме заедно“. А заедно пътят може да бъде вървян, само тогава, когато има смисъл. Добрите продукти са основната причина земеделските производители да вървят редом с KWS през годините, а селекционерите с присъщия си хъс създаваха нови хибриди.

„Работим в посока устойчиви на стрес и суша хибриди и в същото време високодобивни. Със старта на ClimaControl3 преди две години ясно изразихме посланието си да помогнем на земеделските производители да са по-успешни при стресови условия на полето. Положихме началото на нова генерация хибриди, устойчиви в трите фази на развитие на царевицата - преди, по време и след цъфтеж. Чисто практически, на базата на дългогодишни изпитвания, категорично те показаха по-добри резултати в сравнение със събратята си от същите по ФАО групи на конкурентите. Сега, с представянето на новата концепция Plus4Grain, даваме отличен инструмент и за друг от желаните от клиента сценарий – максимален добив, при високоинтензивна технология на отглеждане“, обясни управителят на KWS България Петко Василев.

KWS имаше и своите специални гости на рождения си ден - приветствие от името на борда на директорите и над 5 000 служители на KWS направи Дирк Аугустин, директор Дивизия царевица - Европа и Азия, който не пропусна да отбележи, че компанията е с оборот от 1,4 милиарда евро, на четвърта позиция измежду всички семенарски компании в световен мащаб и е най-голямата сред европейските традиционни семенарски компании, създадена през далечната 1856 година. KWS е притежавана от две семейства, едното от които е седмо поколение в бизнеса.

„Основна цел на KWS е от поколения да осигурява на фермерите семена с високо качество. Вярваме, че можем да следваме тази цел най-добре“, подчерта Дирк Аугустин. Той отбеляза, че компанията продължава да увеличава иновационния си капацитет в селекцията и биотехнологията на растенията, но също и във всички видове услуги, за да се оптимизира доходността на земеделските производители. На второ място Дирк Аугустин подчерта желанието продуктите на KWS да постигат по-високи добиви с по-малко ресурси, което означава да се търсят устойчиви решения за селскостопанското производство днес и в бъдеще.

KWS разполага с 4 развойни станции в Унгария, Румъния и Сърбия, 2 производствени предприятия в Румъния и Сърбия, от които доставя семена на страните в Югоизточна Европа, а също така и в Русия, Украйна и Германия.

“В KWS ние отдавна започнахме с дигитализацията, работим с RFID, Blockchain, IoT, почвени сензори и дронове, за да сме сигурни, че качеството и количеството отговарят на очакванията на фермерите“, разкри бъдещите амбиции на компанията Чаба Киш, регионален директор за Югоизточна Европа.

 

Автор: Списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg