Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 20 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Растителна защита Брой: Април 2014
Байер КропСайанс с най-много нови регистрации и промоционални пакети през 2014 г.
Жечо Мурзов, маркетинг мениджър

Байер КропСайанс с най-много нови регистрации и промоционални пакети през 2014 г.

Жечо Мурзов

print

e-mail facebook

- Байер КропСайанс участва за поредна година на изложението АГРА 2014. С какво ново впечатлихте земеделските производители?

- Искам да се похваля, че тази година ние сме компанията с най-много новорегистрирани препарати, продукти за растителна защита. Това не са просто стари активни вещества с нови имена, а изключителни иновации, които в момента се използват в Западна Европа и носят допълнителни добиви.

- Какви са предложенията Ви към производителите на житни култури?

- През тази година пускаме на пазара два нови фунгицида – Сфера Макс и Зантара, с изключително действие срещу целия спектър от болести като мрежести петна, септория, брашнеста мана и ръжда. Двата продукта дават т.нар. антистрес зелен ефект, което помага в условия на климатичен стрес като засушаване или суховеи. Използването на Сфера Макс и Зантара е инвестиция със сигурна възвръщаемост, защото ако имаме добри условия за развитие на болестите, той ще ни опази перфектно от всички тях. Ако пък условията са неподходящи за развитие на болести, то това означава, че те са неблагоприятни за развитието и на пшеницата, и на ечемика (суша и високи температури, суховеи) и тогава се задейства антистрес зеленият ефект на Сфера Макс, който съществено редуцира щетите върху добива от тези неблагоприятни фактори на средата!

Нов продукт на Байер е Буктрил Универсал – изключителен хербицид, който идва точно навреме, защото в момента има съществен проблем с едни трудни плевели – ефемерните, които не се контролират добре от продукти, съдържащи сулфонилуреи. Буктрил Универсал перфектно действа срещу тях, в това число срещу великденче, врабчови чревца, мъртва коприва, теменужка. Той е най-мекият хербицид при житни култури от групата на хормоналните хербициди. Може да се използва до фаза вретенене на житните култури. Разбира се, ние не го препоръчваме чак до тази фаза, но ако се направи комбинация от 6-7 мл/дка Секатор с половин доза Буктрил Универсал, може да очакваме едно много добро действие с висока толерантност към културата, понеже антидотът на Секатор допълнително обезопасява 2-4 Д в Буктрил Универсал.

- Байер КропСайанс традиционно предлага силни продукти и в царевица. Имате ли ново предложение за тази пролетна кампания?

- Новият ни хербицид Аденго, чието най-ценно приложение е ранно вегетационното, има много категорично действие срещу наскоро поникнали едногодишни житни и широколистни плевели – кощрява, просо, бутрак. С него контролираме първата вълна от плевелите, дори и при сухи условия, а след това имаме и почвеното последействие на продукта. След появата на Аденго не бива да забравяме и Мерлин Флекс, защото периодът, в който може да имаме това категорично действие срещу ранно поникналите плевели, е много кратък. Затова препоръката ни е и почвено приложение на една част от царевичните полета с Мерлин Флекс, който има реактивиращо действие при всеки дъжд и при благоприятни условия поддържа полето чисто до края на вегетацията.

- Как най-изгодно земеделците могат да се възползват от новите ви предложения?

- Тази година наред със Секатор и Пума Супер, с безплатен Фалкон, прибавяме два нови промоционални пакета. Първият включва Секатор, Фалкон и Зантара, а вторият – Секатор, Фалкон и Сфера Макс. С всичко това, което Байер КропСайанс предлага през тази година, съм убеден, че нашите земеделци ще бъдат много успешни и ще изкарат страхотни резултати.

 

Автор: Списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg