Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 29 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Бизнес Брой: Ноември 2014
2015-та е годината на Kubota
Новостите от компанията бяха представени на мащабно събитие в Париж

2015-та е годината на Kubota

print

e-mail facebook

Японският производител на земеделска техника Kubota завладява стабилно Европа. Компанията представи новите си серии трактори и прикачен инвентар на събитие в Париж, на което присъстваха водещи европейски медии, както и дилъри на марката.

През април 2015 г. производството на новата серия трактори M7 ще започне в новата фабрика за земеделска техника на Kubota в Биерн, в Па дьо Кале, в Северна Франция. Гамата ще включва машини от 130 до 170 к.с. Тази инвестиция свидетелства за намерението на компанията да развие дейността си в Европа и е напълно в синхрон с нуждите на земеделските стопани на Стария континент. Търговската ѝ мрежа се развива, за да се адаптира към новите пазари. Групата ще се възползва от значителна финансова, маркетинг и техническа поддръжка, разработена съвместно с всички европейски дъщерни дружества. 2015 година ще отбележи повратната точка за Kubota и нейните заводи в Европа. Това ще бъде годината на старта във Франция и Германия на новата гама селскостопански инвентар Kubota от Kverneland, придобита от японската компания през 2012 г. С това Kubota ще стане марката трактори с най-голямо разнообразие на предлагания към тях прикачен инвентар от същата марка.

Kubota е семейна компания, основана през 1890 г. от Гоншио Кубота. Седалището ѝ е в Сакай, близо до Осака, Япония. В началото, като металургична компания, през 1893 г. Kubota е фокусирала дейността си върху проектирането и производството на тръби за водоснабдяване, за да се предотврати разпространението на инфекциозни болести. Към 1922 г. компанията започва производството на селскостопански машини, а първият японски трактор е пуснат на пазара през 1960 г.

Най-голямата новост в Париж бяха тракторите от новата серия М7 от 130 до 170 к.с. Допълнително имат потенциал за повишаване на моментната мощност с 20 к.с. Серията М7 е снабдена с двигател Kubota с 4 цилиндъра и обем от 6100 куб. см. Трансмисиите са в два варианта: пълен Power shift (с 24 скорости напред и назад) или безстепенна трансмисия K-VT. Всички двигатели са проектирани и произведени от Kubota, за да отговарят на строгите стандарти по отношение на качеството, емисиите и разхода на гориво.

Други новости в тракторите от серията М7 са активното окачване на предния мост, както и пневматичното окачване на кабината. Новост също така е системата ISOBUS, която позволява контрол върху прикачния инвентар от кабината на трактора. Системата се управлява чрез 12-инчов монитор. Хидравличната помпа е с повишен дебит и е от типа Loadsensing, което увеличава товароподемността на хидравличната система до 9000 кг. Също така, новите модели са с висока маневреност за този клас благодарение на системата Bi-speed. Радиусът на завой е сведен до 5,7 м.

 

Автор: Списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg