Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 19 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Мениджър Брой: Декември 2014
В готовност сме да посрещнем предизвикателствата
Тодор Димитров, изпълнителен директор на Фермер 2000

В готовност сме да посрещнем предизвикателствата

print

e-mail facebook

- Каква е равносметката Ви за изминалата година? Доволни ли сте от постигнатите резултати?

- 2014-та не беше лесна за целия сектор селско стопанство. Пазарът пострада от ниските цени на продукцията, летните дъждове, закъснялото прибиране на реколтата, ниските добиви и въпросите, свързани със субсидиите, отпускани от ЕС.
През първите 6 месеца работихме усилено и сега компанията ни е по-силна, по-фокусирана, по-гъвкава и по-ефективна отпреди. Резултатите ни за втората част от годината показват стабилен растеж, което ни прави доволни от свършеното през годината. Фирмите са като хората, понякога едно добро „разтърсване“ ги прави по-силни. С други думи, Фермер 2000 изпраща 2014 г. със задоволство от постигнатите резултати.

- Фермер 2000 е повече от 20 години на пазара, наложено име, авторитет. Как ще отстоявате позициите си занапред?


- Да, така е. Фермер 2000 е институция за земеделието в България. Всички фермери ни познават. Защото сме толкова отдавна заедно. Защото, за да разберем от какво точно те се нуждаят, за разлика от повечето ни конкуренти, ние също се занимаваме със земеделие. Защото за тези години сме доставили стотици трактори, комбайни и товарачи, хиляди прикачни машини, десетки хиляди пъти сме им предоставяли сервизни услуги. Защото и в добри, и в лоши години сме разчитали едни на други.
Позицията ни занапред е ясна. Фермер 2000 винаги е вярвала и ще продължава да вярва в дългосрочните взаимоотношения със своите клиенти. Ние разбираме добре динамиката на нашия пазар. Вярваме, че в близко бъдеще ще има наблягане на машините втора употреба, сервизните услуги и скъсяването на всички срокове на доставка към клиентите като ключови фактори за растежа. Ние ще продължим да оказваме професионална подкрепа за всички марки, които поддържаме, включително и Massey Ferguson. Фермер 2000 има готовност да посрещне предизвикателствата.

- По какъв начин компанията оказва съдействие на земеделските производители при закупуване на съответната агротехника. Какви схеми за финансиране предлагате?


- Работим добре с българските финансови институции. Разчитаме и на подкрепа от страна на нашите основни доставчици. В момента предлагаме няколко много атрактивни лизингови схеми за закупуване на техника, съобразени с нуждите на всеки клиент. Например, при покупката на машина Manitou, клиентите ни могат да се възползват от програмата „Manitou финансиране”.
За всички клиенти, които имат желание да кандидатстват за финансиране по новите европейски програми, Фермер 2000 предлага пълно съдействие.

 

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Декември 2014



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg