Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 19 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Мениджър Брой: Януари 2015
По продажби на слънчогледови и царевични семена ние сме сред първите десет фирми в света
Ерсин Гюнеш, директор по продажбите на международния пазар в МАЙ АГРО

По продажби на слънчогледови и царевични семена ние сме сред първите десет фирми в света

print

e-mail facebook

- Господин Гюнеш, работите в семенарската компания Май Сийд, локализирана в Турция, и една от държавите, за които сте отговорни, е България. Освен тази особеност, какво друго ви свързва с България?

- България, заедно с това, че е стратегическа държава за европейското земеделие, е моето родно място. Роден съм в гр. Разград. Началното и средното си образование завърших в България. Висшето си образование завърших в Турция, но споменът за България, културата и традициите останаха трайно в сърцето ми. След университета започнах да работя в компанията МАЙ СЕМЕНА, която е една от водещите фирми в областта на семепроизводството и търговията със семена, както в Турция, така и в съседните страни.

- Отговорни сте за пазарите в 35 страни. Как структурирахте бизнеса си в тях?

- Екипът ни е отговорен за международната търговия на семена с марката МАЙ и правим износ на семена в 35 страни, намиращи се в Европейския съюз, Балканите, Източна Европа, Съюза на независимите държави, Средна Азия и Близкия изток. Във връзка с новата ни стратегия за съсредоточаване и концентрация в тези страни, продължихме своите инвестиции в тях в рамките на динамиката на многонационалния пазар. Продължихме откриването на офиси и довършваме организацията си по изграждане на екипи в целевите ни страни Русия, България, Румъния, Украйна и Молдова. В резултат на инвестициите, които извършваме, и целенасочената ни работа по развитие на пазарите ние сме горди, че нашата фирма по отношение на общата продажба на слънчогледови и царевични семена се класира сред първите десет фирми в света. Компанията ни има повече от 160 регистрирани продукти в едно пълноценно портфолио и обхваща целевата географска структура на страните, в които работим. Всички тези видове, хибриди и сортове ние търгуваме под марката MAЙ.

- Откога продуктите на Май Сийд са на българския пазар и с какво те са подходящи за нашите почвено-климатични условия?

- От 2004 г. сме установили търговски отношения с България. Това е първата държава, с която започнахме редовния износ под бранда МАЙ и може да се каже, че тя е като отворена врата за нас към Европейския съюз. Хибридите и сортовете, които продаваме в ЕС, ние изпитваме и регистрираме основно чрез България.
Много е важен фактът, че Тракийската област на Турция, където производството на слънчоглед е най-голямо, е пряката ни граница и връзка с България. Една от нашите иновационни и научно-селекционни станиции по селекция и изпитване на нови слънчогледови хибриди се намира в Тракия. Там, на нашите опитни полета, правим изпитвания и подобрения на слънчогледовите ни хибриди. Създадените иновационни хибриди слънчоглед са изключително подходящи за Тракия и за българския пазар.
Преди да излезем пазара в България с нови хибриди, извършваме предварително сортоизпитване и залагаме широк спектър от демонстрационни опити, на чиято база данни стъпваме преди внедряване на определен сорт. При тези проучвания се развива нашата научно-развойна и внедрителска работа в България.

 

Целия материал четете в брой Януари 2015



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg