Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Рентабилност Брой: Юли 2016
Анимекс и Медина Мед със съвместна демонстрация в Добруджа
Акценти бяха поставени на трактори в комбинация с прикачен инвентар Lemken и на гуми Michelin

Анимекс и Медина Мед със съвместна демонстрация в Добруджа

print

e-mail facebook

Атрактивна демонстрация събра край село Дропла земеделски стопани от Добруджа. Двете компании Анимекс и Медина Мед показаха модерни решения за ефективно и печелившо земеделие. „Тракторите,които показа Анимекс, са в мощностния диапазон от 100 до 390 к.с., с подходящия прикачен инвентар, което означава, че Анимекс може да даде на фермерите най-добрата техника и вариант за решение във всякакви почвени условия. Всяка машина може да бъде оборудвана от базово ниво до най-високия клас“, обясни Иван Костов, мениджър ключови клиенти в Анимекс.

На полето край с. Дропла беше направена демонстрация с прикачен инвентар от бранда Lemken – навесни и полунавесни плугове, стърнищен култиватор, изсяваща техника и пръскачка. Беше показан най-новият модел дискова брана Rubin 12, с 4-метра работна ширина.Това, което прави браната уникална и без аналог сред конкурентите, са дисковете с диаметър 736 мм, позволяващи обработка на почвата на 25 см дълбочина. При изсяващата техника акцент беше поставен на полудиректната сеялка Compact Solitair.

Новост за българския пазар е плуг Lemken Juwel с хидравлично настройване на захвата на работното тяло, както и ъгъла на атака в браздата, което се прави интуитивно чрез сензори от кабината на трактора, обясни Николай Колев, мениджър продажби в Лемкен България.

Младият земеделски производител Христо Павлов, който беше сред гостите на демонстрацията, заяви, че Lemken е безспорно е една от най-стабилните марки при прикачния инвентар. „Използваме няколко плуга и култиватори и сме много доволни“, допълни младият фермер, чиито машини са оборудвани със световно известните гуми Michelin. По думите му „това са най-добрите гуми с безкомпромисно качество. Обслужването на Медина Мед също е на ниво. Използваме гумите Michelin и гледаме да ги настройваме на по-ниско налягане. По-скоро досега сме го правили заради комфорта на механизатора, без да знаем, че така спестяваме разходи.“

„Michelin е световен производител на гуми и един от сегментите ни е селското стопанство, подчерта Николай Балтаджиев, търговско-технически консултант, сегмент селскостопански гуми Michelin в Медина Мед. – Чрез демонстрацията, която направихме, искаме да покажем колко важно е правилното налягане на нашите гуми. Нагледно показахме как може да се спестят 20% от разходите за гориво. Без значение е, че притежавате най-добрата техника и най-плодородната земя, но онова, което се свързва със земята, са гумите. Ако те не са правилно подбрани и не се използват правилно, половината от нещата, в които сте инвестирали, ги губите. Ние демонстрирахме едни и същи гуми – веднъж при 2,2 бара, а след това и при 0,6 бара, при което тракторът спести 20% от горивото, което използва. За един моточас един трактор използва около 25 л гориво, което означава, че пестите по 5 л на всеки моточас.“

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Юли 2016



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg