Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Вторник, 26 Март 2019

Февруари 2019

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Технологии Брой: Октомври 2016
Два нови бранда за българския пазар представи Универсал НВГ на БАТА АГРО
EUROTECHNICS AGRI и ENOROSSI – атрактивни и изгодни машини за обработка на почвата и за животновъдството

Два нови бранда за българския пазар  представи Универсал НВГ на БАТА АГРО

print

e-mail facebook

Нови брандове на българския пазар! Фирма Универсал НВГ продължава да разширява продуктовото си портфолио. Отличен повод да покаже новите си попълнения беше изложението БАТА АГРО в Стара Загора. „Основно се стремим да представяме иновативни и високотехнологични компании като Müller-Elektronik и Lehler, с които работим дългогодишно. На база тези критерии подбираме и новите си търговски партньори - фирми, на които можем да разчитаме за високото качество на производството и разбира се - конкурентно добрата цена за българския пазар“, заяви Венцислав Георгиев от Универсал НВГ, гр. Долна Оряховица.
Бързина на изпълнение, спестяване на разходи и отлична подготовка на почвата осигуряват машините на EUROTECHNICS AGRI, включваща марките JEAN DE BRU, GOIZIN и SUIRE. Те бяха представени премиерно на БАТА АГРО Есен. Гамата включва обръщателни плугове, дискови брани, стърнищни продълбочители, машини за животновъдни ферми и др.

„Съществуваме повече от 100 години. Нашите машини имат репутацията на много здрави и надеждни, защото са произведени от стомана и могат да поемат голямо натоварване – това са тежки машини, много подходящи за сухи условия. Много характерно за дисковите брани, например, е големината на дисковете – до 680 мм, които осигуряват по-голяма дълбочина на обработка. Нашата инвестиционна програма е насочена към гъвкавост на производството, базирана на иновациите“, заяви Антоан Льомайер, представител на EUROTECHNICS AGRI.

Сред експонатите на БАТА АГРО Есен беше финландският 8-редов предсеитбен култиватор POTILA, който се произвежда в работни ширини от 5 до 12 метра. Вибриращите S-образни работни органи предпазват от натрупване на растителни остатъци между тях, което прави машината отлична за подготовка на почвата преди сеитба. Друго характерно за тези култиватори е оборудването с преден и заден подравнител, а не с валяци, което допълнително улеснява почвообработката. В края е оборудван с пружинни органи, които спомагат на по-дребната фракция от почвата да попадне в дълбочина, където се намира семенното легло, а по-едрата фракция от почвата да остане отгоре, което я предпазва от образуването на почвена кора.
 
Другият нов бранд, който Универсал НВГ предложи на БАТА АГРО, е ENOROSSI. Това са дискови и барабанни косачки, машини за събиране и обръщане на сено, балопреси, тороразхвърлящи ремаркета, миксери, цистерни за течни торове и други. Машините на италианската компания се характеризират с висока производителност, здрава изработка на конструкцията и ниски разходи за поддръжка. „ENOROSSI е създадена преди 40 години. Предлагаме най-доброто като съотношение качество – цена. Компанията постоянно инвестира в разширяването на портфолиото си и в повишаване на качеството на продуктите”, заяви Пиерлуиджи Даниели, консултант по продажбите в италианската компания.
 
Интересна за тези, които отглеждат слънчоглед, царевица или рапица, е италианската самоходна пръскачка GRIM, модел GT7, с мощност 170 к.с. С нея може да се пръска царевица дори във фаза на изметляване, благодарение на хидравличното повдигане на кабината до височина 3,5 см. Моделът е с удобно хидравлично разширение на гумите, което спомага за точното позициониране на пръскачката в междуредията на царевицата.

 

Автор: Списание АгроКомпасПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Заразата по глиганите с африканска чума се движи на скокове в Европа
Инж. Пламен Колев, началник отдел „Ловно и рибно стопанство” в Югозападно държавно предприятие

Дешка Кротева и нафпавокът
В Горно Драглище нагъват сланина, живеят до 100 години и не могат да се отърват от туристи

С HiCornCS печалбата при производство на зърно е гарантирана!
Перфектна симбиоза между два хибрида

Тютюнопроизводство – предизвикателна 2018 година
Браншът се бори да бъде подпомаган с европейски пари от новата Обща селскостопанска политика

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg