Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Четвъртък, 18 Октомври 2018

Октомври 2018

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Технологии Брой: Април 2017
DUO CS на Косад Семанс – за здрави и продуктивни животни
Уникална концепция, разработена специално за животновъди и съчетаваща два силажни хибрида царевица

DUO CS на Косад Семанс – за здрави и продуктивни животни

print

e-mail facebook

Земеделците са на „бойното“ поле. Защо? Отговорът е, че те са в непрестанна надпревара не само с времето, но и с тежките климатични условия. Правят всичко възможно в края на стопанската година да имат положителни финансови резултати. За да постигнат това обаче, се нуждаят от стабилен партньор. Косад Семанс е фирмата, която се грижи за тях. Как? С богатото си портфолио - то е предпоставка всеки да намери това, от което се нуждае.

Важна част от продуктовата листа на френската компания заема патентованата технология DUO CS. Тя беше представена на семинар в Стара Загора. Това е уникална концепция, разработена специално за животновъди и съчетаваща два силажни хибрида царевица. Те се отличават с устойчивост на полягане, стабилност по време на вегетация и толерантност към болести. И още: посевният материал гарантира ниско съдържание на лигнини и висока маса на сухо вещество. В какво обаче се крие тайната на успеха на DUO CS? Двата хибрида са внимателно подбрани според техните хранителни качества и подпомагащи храносмилането ензими. Единият хибрид осигурява бързото храносмилане, а другият - бавното разграждане на полезните съставки. „Усвоимостта на фуража е сред основните предимства на DUO CS - храниш една идея по-малко, но получаваш две идеи повече“, сподели фермерът Димитър Гърдев, който беше сред гостите на семинара. Той обработва 6 000 дка земя, като на по-голямата част от нея отглежда силажна царевица. Млеконадоят във фермата му се е подобрил, благодарение на селекцията на Косад Семанс. „Вече няколко години работя с Косад Семанс, а резултатите са повече от задоволителни. DUO CS повиши млеконадоя с литър и половина на крава. Нямам намерение да правя експерименти с други хибриди“, каза още Гърдев.

 

Автор: Яница Марова
Целия материал четете в брой Април 2017ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Изнасяме сушени буби за САЩ
Проф. д-р Паномир Ценов, директор на Опитната станция по бубарство и земеделие във Враца

Знаете ли какво да питате Държавен фонд „Земеделие”?
Големите и средни фермери следят сайта на ДФЗ, на малките е нужна помощ, според Антония Петкова, директор на ОД ДФЗ - Ловеч

Звездни успехи на полето край Паскалево!
Силни продукти, партньорство, професионализъм

Престижна награда за Пионер
Призът е за най-висок пазарен дял при продажба на семена царевица и слънчоглед

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg