Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 29 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Селекция Брой: Януари 2018
Атрактивно и обновено портфолио на Еуралис Семена при пролетните култури
Земеделските стопани могат да разчитат на ЕС Генералис при слънчогледа и на трите нови продукта ЕС Инвентив, ЕС Фаради и ЕС Дименшън при царевица

Атрактивно и обновено портфолио на Еуралис Семена при пролетните култури

print

e-mail facebook

Нови хибриди царевица и слънчоглед представи Еуралис Семена пред земеделски стопани от Североизточна България по време на техническа среща в Добрич. Продуктовата листа при слънчоглед е една от най-добре структурираните за българския пазар, подчерта пред фермерите Явор Иванов. В нея присъстват хибриди от всички технологии – конвенционални, Клиърфийлд, Клиърфийлд плюс и сулфо технология.

Новият клиърфийл хибрид в портфолиото на Еуралис се казва ЕС Генералис CL- средно ранен, с бърз начален старт и висока толерантност на болести. Генералис е най-толерантният към Имазамокс хибрид на пазара, не проявява абсолютно никаква фитотоксичност в сравнение с конкурентни продукти. Притежава висок генетичен потенциал за добив и високо съдържание на масло - до 49%. Подходящ е за интензивни условия на отглеждане.

В Клиърфийлд плюс портфолиото акцентът на компанията през 2018 г. ще бъде върху хибридитеЕС Лорис CLP и ЕС Каприз CLP, които през последните две години показват отлични резултати на демонстрационните полета – както при трайно засушаване, така и при нормални условия. И двата хибрида са част от системата OR Мaster и са генетично устойчиви на всички раси синя китка.

При царевицата Еуралис представя три нови продукта от различни групи по ранозрелост. При засушаванията през последните пет години всички хибриди на френската компания са показали отлични резултати. През 2018 г. портфолиото на Еуралис се допълва от продуктите Инвентив, Фаради и Дименшън. И трите хибрида са от генетика Tropical Dent, отличаваща се с по-висок добив, по-бързо отдаване на влагата и по-голяма стабилност.

ЕС Инвентивс ФАО 250 е ранна царевица, подходяща както за втора култура, така и за силаж. ЕС Фаради, ФАО 340 е изключително сухоустойчив хибрид, препоръчва се за отглежане на всички почвено-климатични райони на България по интензивна или екстензивна технология. Хибридът изисква по-висока посевна норма за оптимални резултати. ЕС Дименшън е група 370 по ФАО – отличен хибрид за зърно, толерантен на климатичен стрес, с оптимален добив независимо от потенциала на полето.

По време на семинара бяха представени утвърдени и изпитани хибриди царевица и слънчоглед на Еуралис, на които земеделските стопани от Добруджа се доверяват и с които отчитат успехи. Сред топ продуктите се нареджадт ЕС Флато 350 ФАО, ЕС Метод 380 ФАО, ЕС Сензор ФАО 400 и ЕС Кортес. При слънчогледа като фаворити през последните години се очертават хибридите ЕС Терамис и ЕС Джанис. Първият е Клиърфийлд, устойчив на всички познати раси синя китка - над G, с доказано високи добиви при различни почвено-климатични условия. ЕС Джанис е нова генерация Клиърфийлд плюс слънчоглед със стабилно поведение на полето и най-висок потенциал за добив в този сегмент.

В кооперация Пастир в гр. Ген. Тошево от 3 години залагат на генетиката на Еуралис при слънчоглед. „При слънчогледа фаворит ми е хибридът ЕС Терамис. Тази година ожънахме от този хибрид близо 380-400 кг/дка. Много съм доволен, задължително пак ще го сея и ще увелича площите“, споделя председателят на кооперацията Илиян Иванов.

Слънчогледовият хибридът Терамис се оказва фаворит и за кооперацията в село Къпиново, където Еуралис вече трета година присъства на полетата им с този продукт. „За мен Терамис е хибрид номер 1 при слънчогледа. От него имах 1500 дка и пожънах около 440 кг/дка. При Джанис от 200 дка имам 385 кг/дка. Това са резултати над средните за региона“, обобщава Росен Ганев, председател на ЗК в с. Къпиново.

Техническата среща в Добрич се проведе съвместно с БАСФ. Експерти от химическата компания представиха предимствата на най-новата технология Клиърфийлд плюс и най-новия хербицид за иновативната генетика - Пулсар Плюс.

 

Автор: Галина Недкова



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg