Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 29 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Предприемачество Брой: Януари 2018
Даниел ПЕРОБ е избран за председател на Sorghum ID
България не участва в първия Управителен съвет на междупрофесионалната организация

Даниел ПЕРОБ е избран за председател на Sorghum ID

print

e-mail facebook

 

След Учредителното общо събрание на Европейската междупрофесионална асоциация по въпросите на соргото – Sorghum ID, проведено на 26 септември миналата година в Брюксел, на 18 януари се състоя Първия управителен съвет на новата организация, по време на който бяха избрани Бюро и

Председател в лицето на Даниел ПЕРОБ. Бюрото на междупрофесионалната асоциация Sorghum ID се състои от Даниел ПЕРОБ, председател и представител на CEPM (Европейска конфедерация на производителите на царевица и сорго), на която е председател. Даниел ПЕРОБ е земеделски производител в Югозападна Франция и участва в кооперативно сдружение. Двама заместник-председатели, които са Кристоф РУЯР, представител на ESA, Европейската асоциация на производителите на семена със седалище в Брюксел, в чието управление участва, от една страна, и

FEFAC (Европейска федерация на дружествата от сферата на храненето на животни) със седалище също така в Брюксел, от друга страна (чийто представител ще бъде номиниран скоро). Касиер е Пиер ПАЖ, представител на FNPSMS (Френска федерация на производителите на семена за царевица и сорго), на която е председател. Пиер Паж е земеделски производител в област Жерс и участва в кооперативно сдружение.

Секретар е Алина КРЕТУ, представител на APPRS (Румънска асоциация на производителите на царевица и сорго), на която е изпълнителен директор.

На Управителния съвет бяха валидирани приоритетните работни проекти за периода 2018-2020 г., които трябва да бъдат проведени от Sorghum ID и успоредно с това бе разгледано храненето на животните – най-големият пазар за европейското сорго, с участието на представители на Fefac, на Кооперацията, на научно-изследователската дейност и на промишлеността).

Пазар, който продължава да се разраства благодарение на характеристиките на соргото – култура за целите на диверсификацията с ниски нужди от ресурси, и хранителните ѝ качества – протеини, енергийна стойност, отсъствие на танини, за различните животински сектори, по-специално домашни птици, свине и преживни животни.

„Растежът на пазара за хранене на животните за соргото е сред предизвикателствата и целите на Sorghum ID, по-специално посредством тригодишните планове за комуникация и популяризиране, субсидирани от Брюксел и прилагани в различни европейски държави, в които соргото притежава действителен потенциал. Това е предизвикателство, което новоучреденото Бюро на Sorghum ID и неговия състав възнамеряват да приемат с необходимата сила и убеденост“, заяви Даниел ПЕРОБ, председател на Sorghum ID. Партньор в сдружението от българска страна е Национална асоцация на зърнопроизводителите, но те не са изпратили представител на заседанието. Това съобщиха за Агрокомпас от Sorghum ID.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Януари 2018



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg