Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 29 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Растителна защита Брой: Юли 2019
Баритон Супер – новата звезда на Байер
С новия обеззаразител в Алвас Грейн ЕООД постигат високи добиви и качество

Баритон Супер – новата звезда на Байер

print

e-mail facebook

Добрата реколта се залага още с избора на семена, а пълният им потенциал може да бъде защитен с обеззаразяване преди сеитба. Дружно поникване на пшеницата, бърз старт, равен посев и добре развита коренова система – това е само част от ефектите, постигнати при 13 000 дка пшеница в нивите на Алвас Грейн ЕООД след използване на обеззаразителя на Байер Баритон супер.

 „Баритон е нов продукт, непознат за мен, разказа ни агрономът Лъчезар Бачев. - За мен решението да го използваме не беше лесно, защото е трудно да смениш статуквото и да се довериш на нещо, което никой не знае как действа. И въпреки това използвахме продукта на 100 % от площите – на около 13 хиляди дка пшеница. За решението ми спомогна фактът, че базичното гниене често се появява в нашите полета, както и други болести като фузариум и др. Обеззаразихме с Баритон Супер цялото количество семена. Първото ми впечатление беше, че емулсията е много добра, покрива много добре семето и впоследствие не се разпрашава. Освен това семената покълнаха дружно, посевът излезе много равен, с много бърз старт и впоследствие се разви изключително мощно. През есента, по време на вегетацията, след дъждовете, на места в контролите, които бях оставил, започнаха да се появяват петна от кафява ръжда. Посевите, обеззаразени с Баритон, обаче останаха чисти. Затова през есента не третирах с фунгицид. Поради сравнително сухата зима посевите не можаха да се развият на сто процента, както ние искаме, но ги зазимихме в добро състояние. Напролет нямаше никакви индикации за заболявания. Ефектът на Баритон Супер е неоспорим. Кореново гниене тази година в нашите полета нямаше. Това е изключително сериозен проблем, който може да смъкне добива до 50% и да влоши качеството на зърното. Затова препоръчвам на всеки, който има такъв проблем, да не го подценява, защото би му донесъл сериозни икономически щети.“

Баритон Супер е с 3 активни вещества и действието му като обеззаразител категорично е много добро, подчерта Радослав Михалев, мениджър ключови клиенти в Байер.

 „Тази година, предлагаме специално пакетно предложение Баритон Супер с Децис 100. Целта е да предоставим на земеделските производители качестевена алтернатива на Юнта Куатро, контролирайки с Децис въшки и цикади, преносители на вируси, както и да осигурим превенция от житни мухи. Пакетното ни предложение е за 400 дка площ“, допълни още Радослав Михалев.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Юли 2019



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg