Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Празници Брой: Януари 2018
7 години - 7 големи крачки към успеха
Хусейн Ахриев, управител на Лебозол България

7 години - 7 големи крачки към успеха

print

e-mail facebook

 

- Г-н Ахриев, вече седем години Лебозол България е на българския пазар. Каква е равносметката?

- Доволни сме от всичко, което сме постигнали досега. Разпознаваеми сме на пазара. Не вярвам да има в страната земеделци, които да не ни познават. Независимо какви култури отглеждат: полски, овощни, зеленчуци, лозя... Голямо наше предимство е широкият ни асортимент от продукти. Като фирма, занимаваща се с хранене на растенията през листата, ние трябва да отговорим на всички въпроси, свързани с храненето на растенията. И затова имаме продукти, както се казва - от А до Я, всичко, от което се нуждаят земеделските култури. С други думи - предлагаме всичко, започвайки от подхранване на семената - до най-късните фази от развитието на културите. Именно с това изградихме своя авторитет, плюс още нещо. За тези 7 години сформирахме един изключително професионален екип. Ежегодно минаваме през обучения и можем да бъдем много добри консултанти на земеделските стопани. Мога да обобщя, че фирма Лебозол България твърдо е стъпила на българския пазар и ще бъде там, докато върши своята работа с такива продукти и по този начин.

- Винаги сте подчертавали, че Лебозол България не просто продава торове, а прави бизнес с мисия. Каква е тя?

- Повече от 30 години Лебозол Дюнгер Гмбх се занимава с културните растения и тяхното изучаване. След като знаем нуждите на културите, от какви хранителни вещества и елементи имат нужда те, тогава се правят нашите торове. Така че, нашата мисия е да получаваме от растенията максимални добиви и качество и да ги спасяваме от стресовите ситуации. Нещо, с което се справяме много добре. И това не го казваме ние. Доказват го стотици български полета, потвърждават го и стотици български земеделци.

- Какви са позициите на Лебозол в момента на българския пазар в сегмента листни торове?

- Няма аналог на пазара на Лебозол по отношение на качествените продукти и техния широк асортимент, както и по отношение на професионалните консултации, които правим. Дали сме най-добрите - това ще го кажат българските земеделци.

- Как защити името си Лебозол България през последната стопанска година? Доколко и как помогна на земеделските производители?

- Тази година беше много сложна в климатично отношение. Студена и влажна пролет. Имаше много слани и измръзнали растения. През есента пък проблеми създадоха градушките... И нашият единствен начин да защитим позициите си е действието и помощта, която можем да окажем на фермерите с нашите продукти. На всеки, който се е обърнал към нас за съдействие, ние сме помогнали. Няма един провален случай.

- Наскоро организирахте голям международен форум. От каква полза беше той за екипа на фирмата, както и за крайния потребител - фермерите?

- За нас това е един международен опит. На тази среща присъстваха агрономи от Германия, екипите на Лебозол Румъния и Русия. Опитът, който получихме, чрез нашите агрономи ще бъде предаден на българските земеделци. Най-голямата полза от този форум е именно за тях. Заедно обсъдихме как действат нашите продукти в различни климатични условия, какви продукти при какви ситуации е прилагал всеки специалист на Лебозол и какви резултати е постигнал. В този смисъл и за нас това е едно много полезно обучение.

- Да очакват ли земеделците нови продукти от Лебозол?

- Разбира се. Освен нови, Лебозол постоянно подобрява и вече наложените продукти. Например, Квадро С, който е един от най-предпочитаните ни продукти ще стане Квадро Макс, вече с много по-голямо съдържание на сяра. Излизаме и с нов продукт без аналог на пазара - Силиций. Друга нова иновация от Лебозол е лимонена киселина за стабилизиране на pH в работните разтвори, както и нов Микс за овощни насаждения. Така че, всяка година ние прибавяме в портфолиото си нови и още по-добри продукти.

- Нека завършим това интервю с едно пожелание към фермерите!

- Пожелавам на българските земеделци да бъдат здрави, защото когато човек е здрав, тогава и животът му е приятен. А по отношение на работата им, нека по-рядко да се срещат с нас (смее се), по-рядко да им се случват неприятни неща на полетата. Разбира се, всяка една среща с българските фермери ни е приятна, доказали сме, че рамо до рамо сме винаги до тях, от жътва до жътва. Техните успехи са и наши успехи. Тази мисия, която сме си поставили – да сме в услуга на българското земеделие, ще я следваме и в бъдеще, със същия ентусиазъм и с все по-големи амбиции.

 

Автор: Валери Станев



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg