Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Четвъртък, 18 Октомври 2018

Октомври 2018

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Премиера Брой: Юли 2018
Международни дни на полето - Пловдив 2018
Демонстрациите събраха фермери, производители и дистрибутори

Международни дни на полето - Пловдив 2018

print

e-mail facebook

 

Платформа с открити опитни полета събра в рамките на тридневен форум представители на аграрния бизнес край Пловдив. Целта беше да демонстрира на живо новостите в земеделието. За първи път България беше домакин на форума. Организатор е Германското селскостопанско дружество DLG International. Партньори бяха Аграрният университет в Пловдив и Селскостопанската академия. Демонстрации на живо събраха на едно място в рамките на изложението фермери, производители и дистрибутори на семена, торове, продукти за растителна защита и селскостопански машини.

На едно място

„Цялата идея е да съберем всички на едно място и чрез демонстрациите на живо всеки стопанин да има възможност да попита за всичко, което го интересува“, заяви Йордан Йорданов, организатор на форума от българска страна.

Десетки стопани посетиха демонстрационните опитни полета край Пловдив – те се запознаха на живо със съвременните сортове и хибриди, с новите производствени средства, с подобрените методи на култивиране, с новостите при селскостопанската техника, както и с най-новите открития в научните изследвания. Платформата с открити опитни полета вече има традиции в няколко държави: Румъния, Турция и Украйна.

Идеята идва от Германия

„Над 30 хиляди земеделски стопани и предприемачи стоят зад тази идея във Федералната република заяви Щефан Кресе, организатор на форума от германска страна. - На фермерите им харесва, че могат да видят на живо как се развива едно растение – да го докоснат, да видят ефекта от различните технологии при неговото отглеждане и да вземат решение за своя собствен бизнес.“

Посетителите на първите в България Международни дни на полето имаха възможност да видят на живо над 20 демонстрации на селскостопански машини и над 40 опитни полета с различни култури. Организаторите на форума от DLG International имат амбицията събитието да се превърне в традиция. Защото са убедени в едно – за всеки земеделски производител е важно да бъде в крак с новостите в земеделието.

 

Автор: Анета Божидарова
Целия материал четете в брой Юли 2018ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Изнасяме сушени буби за САЩ
Проф. д-р Паномир Ценов, директор на Опитната станция по бубарство и земеделие във Враца

Знаете ли какво да питате Държавен фонд „Земеделие”?
Големите и средни фермери следят сайта на ДФЗ, на малките е нужна помощ, според Антония Петкова, директор на ОД ДФЗ - Ловеч

Звездни успехи на полето край Паскалево!
Силни продукти, партньорство, професионализъм

Престижна награда за Пионер
Призът е за най-висок пазарен дял при продажба на семена царевица и слънчоглед

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg