Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Четвъртък, 23 Май 2019

Май 2019

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Селекция Брой: Септември 2018
Звездни успехи на полето край Паскалево!
Силни продукти, партньорство, професионализъм

Звездни успехи на полето край Паскалево!

print

e-mail facebook

 

Традиционната платформа на Косад Семанс, тази година под надслов Звездна селекция, събра повече от 200 земеделски производители на полето край с. Паскалево. Домакин на атрактивната проява е земеделският производител Живко Василев, верен приятел и партньор на Косад Семанс.

„При Живко винаги се е получавало, човешкият фактор е много важен, радваме се, че имаме такъв приятел“, с тези думи Александър Костов, мениджър Ключови клиенти, и Божана Гандева, управител на Косад Семанс, посрещнаха на сцената домакина на полевата платформа. Той, от своя страна, с нескрито задоволство върна жеста с благодарствени слова към екипа на Косад и към партньорските фирми, участвали със свои продукти в извеждане на полевия опит, а именно - БАСФ и Екофол.

„Без Живко Василев това мероприятие не би било същото подчерта Божана Гандева пред гостите на платформата. - Не броя вече годините за кой пореден път сме тук. Знам само, че растенията са отгледани отлично и благодарение на труда на екипите на фирмите БИО и Косад Семанс имаме добрите резултати.“

Гостите разгледаха отлично изведени посеви с царевица, слънчоглед и сорго. „При слънчогледа акцентираме на хибридите Марбелия CL и Кларика CL. Те се отличават с висок добив и висока масленост. С доказана стабилност през годините е още Фушия CL, ориентиран към екстензивно отглеждане, отлично развиващ се при неблагоприятни условия и на бедни почви. Имаме ново предложение в Клиърфийлд технологията – това е хибридът Фалбала CL, и трибенурон-устойчивият хибрид CSF 17 902, който за първа година е на пазара. Акажу CL е от миналата година на пазара, на него се възлагат сериозни надежди за високи добиви. Това е ранен хибрид, устойчив на синя китка“, подчерта Атанас Йовчев, мениджър в Косад Семанс за Източна България.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Септември 2018ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Защо всички искат Капрено?
Емил Русев: Това е най-рентабилният продукт на пазара

Ако всички се обединим в камара, ще сме силни пред държавата и ЕС
Стайко Стайков, председател на БАСЗЗ

За земеделието с усмивка, любов и отговорност
Галина Пейчева: Чувствам се комфортно в този бизнес

Да си спомним за Цветан Гърбешков
За него нямаше невъзможни неща

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg