Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Неделя, 28 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Инвестиции Брой: Март 2011
Сервизен център на „Trimble” в България
След дълъг процес на проучване американската компания за GPS оборудване избра две фирми да извършват сервизната дейност в Европа

Сервизен център на „Trimble” в България

Иво Куманов, управител на „НИК” ООД

print

e-mail facebook

След дълъг процес на проучване американската компания за GPS оборудване избра две фирми да извършват сервизната дейност в Европа, а това са „Geo Konzept” – Германия и „НИК” – България. Двете компании са лидери по продажби в своите страни в сферата на навигационното GPS оборудване за селското стопанство. От компанията са преценили на база процента гаранционни дефекти, че два центъра за Европа са напълно достатъчни, въпреки десетките хиляди продадени дисплея само за последната година.

Иво Куманов, управител на „НИК” ООД

-  Защо „Trimble” заложи на вас?

- Предполагам, че са видели потенциал за развитие на тази дейност в наше лице и за поддържане на качество. Това безспорно се дължи и на специалистите, които фирмата е изградила с времето. Не на последно място е и лоялността, която сме показали, тъй като спецификата на тази дейност изисква познания в детайли на технологията, която използва „Trimble”.

-  Какво представлява сервизният център и къде се намира?

-  Той всъщност е една лаборатория за ремонт и диагностика на електроника, отговаряща на редица изисквания, заложени от „Trimble”. Във връзка с това се наложи да сменим локацията си в София, за да изберем сграда, покриваща изискванията, като независимо ел. захранване от генератор и UPS, помещения със самостоятелна вентилация и без отварящи се прозорци, с двоен антивибрационен под и много други. Почти всичко в помещенията е специализирано оборудване за лаборатории, като се започне от мебелите до техниката за калибриране на жироскопи, например. Отне ни близо три месеца да доставим всичко необходимо преди да поканим инженерите от централата на „Trimble”, които трябваше инспектират всичко преди да ни издадат лиценз. За наша радост на изискванията ни отговори Логистичен център на летище София, който освен инфраструктура ни осигурява и професионална спедиция на нашите пратки от и към чужбина.

-  Какъв тип ремонти се извършват?

- При нас се извършва диагностика, ремонт и подмяна на електронни компоненти, калибрация на жироскопи и др. Всичко, което е необходимо, за да се вдъхне живот на едно устройство. Също така имаме инсталация, която симулира работа в реални условия. С нейна помощ можем да подложим всяко оборудване на тестване в продължение на дни, ако е необходимо.

Целия материал четете в брой Март 2011



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg