Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Неделя, 28 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Октомври 2021
Нова техника Кубота в Тракийския университет - Стара Загора
Машини, подходящи за земеделски и комунални стопанства

Нова техника Кубота в Тракийския университет - Стара Загора

print

e-mail facebook

 

За целите на по-пълноценното обучение на студентите Тракийският университет в Стара Загора модернизира агропарка на Учебно-опитното си стопанство с нова техника от фирма КББГ.

След проведена обществена поръчка през 2021 г., висшето учебно заведение в Стара Загора закупува агротехниката с убеждението, че това е най-доброто на пазара като съотношение цена-качество. Първото нещо, от което най-много се нуждаят, е балопреса. Университетът стопанисва огромни площи с люцерна и тревни площи, които се налага да бъдат често косени и които служат за храна на животните през есенно-зимния период, когато не са на паша. За обучението на студентите Тракийският университет поддържа елитни стада от млечни крави, овце и бици за разплод.

Ето новите машини, в които висшето учебно заведение е инвестирало:

Пролетна сеялка Кубота 6-редова - за всички видове обработка и сеитба на редови култури, Кубота предлага доказани технологии, отговарящи на всички изисквания за точна пролетна сеитба. Нашите клиенти могат да избират качествени пневматични сеялки от 4 до 16 реда и с различно междуредие за различни видове култури.

Есенна сеялка Кубота с работна широчина 4.50 м - серията сеялки за есенници SD1000 е подходяща за малки и средни стопанства, комбинирайки компактен, олекотен дизайн с доказаното качество на Kubota.

Тороразпръсквачка Кубота DSM W Geospread с работна широчина до 24 м.

Дискова брана Кубота с работна широчина 4 м - модели дискови брани с работна широчина от 2м до 6 м. Два реда независимо окачени тежки дискове с размери от 520 мм и 600 мм и натиск от по 100 кг на диск за отлична обработка на почвата и растителните остатъци. Механично или хидравлично регулиране на работната дълбочина.

Плуг Кубота 4-корпусен - богатата гама от навесни и полунавесни плугове Кубота включва модели от 3 до 6 корпуса, с болтова или нон-стоп защита. С разстояние между телата от 100 см, плуговете на Кубота работят безпрепятствено дори и при голям обем растителни остатъци без задръстване.

Машини от зелената линия на Кубота – балопреса Кубота с варио камера, предна косачка Кубота с работна широчина 3.20 м, странична косачка Кубота с работна широчина 2.80 м, и сеносъбирач Кубота с работна широчина 6.40 м и фолираща машина Кубота.

Трактор Кубота L1382 (38 к.с.) - компактен, универсален, мощен, икономичен и изключително издръжлив за по-голяма производителност. Тракторът е оборудван с трицилиндров дизелов двигател Кубота.

Трактор Кубота М125GX IV (133 к.с.) с челен товарач – универсална машина с модерна и мощна технология на двигателя, голяма маневреност и товароподемност.

„Целта е да създадем на студентите оптимални условия за обучение. Те трябва да работят със съвременна и иновативна техника, защото са бъдещите специалисти в селското стопанство. А и с тези нови машини намаляваме разходите за ремонт и горива и подобряваме ефективността“, обясни директорът на Учебно-опитното стопанство д-р Емил Димитров.

Машините на Кубота се отличават с надеждност, качество, сигурност, икономичност и многофункционалност и не на последно място – с добра цена. Техниката на японския бранд се справя с всяко предизвикателство с отлична бързина и лекота.

 




ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg