- Компанията „Open Green” вече е на нашия пазар. Представете я за читателите на „АгроКомпас”.
- „Open Green” вече две десетилетия произвежда течни и гранулирани торове за едно по-прецизно земеделие. Седалището на дружеството се намира в града на Страдивари – Кремона в Италия. На няколко километра от Кремона се намира заводът за производство на листни торове и биостимулатори, а заводът за гранулирани торове е ситуиран близо до Верона. Продуктите ни се предлагат в много европейски страни, но тази година открихме представителство и в София, за да можем да ги предложим и в България.
Нашите продукти условно можем да ги разделим на три линии: специализирани минерални, органо-минерални и листни торове. Благодарение на контрола през целия производствен процес от суровините до крайния продукт „Open Green” гарантира висок качествен стандарт за всяка произведена партида, сертифицирана от I.C.Q.F.
- Каква е стратегията на „Open Green” за развитие?
- Клиентът е в центъра на нашия интерес. Това е не само слоган, но е категоричен императив за нас. Стремежът ни е да бъдем близо до фермерите, за да можем да им предложим ефикасно техническо обслужване от нашите специалисти. Отправна точка в мисията ни е повишаване на тяхната рентабилност. Печелят те, печелим и ние!
- Какво отличава „Open Green” от останалите компании в този бранш?
- Водени от идеята да предлагаме изключителни торове с иновативна техническа оригиналност, които са в състояние да подобрят ефективността на вложените единици и да намалят загубите им при изпарение, загубите в почвата и ретроградацията, предлаганата от нас продуктова гама осигурява всичко необходимо за изхранването на различните култури. Стремим се да създаваме формули, с които да увеличим колкото е възможно повече ефективността от торенето, т.е. да се постигнат максимално добри резултати, използвайки по-малко химични елементи. От друга страна, нашите специалисти предлагат не само продукт, сам по себе си като такъв, а и пълна програма за подхранване. Познаването на характеристиките на почвата и потребността на културите е първата стъпка към оптимизиране на ангажираните средства.
|