Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 26 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Март 2015
DEUTZ-FAHR - Еталон за германско качество от 1864
Ири Трейд представи новостите на бранда на семинар в Бяла Слатина

DEUTZ-FAHR - Еталон за германско качество от 1864

print

e-mail facebook

Много големи производители на земеделска техника напоследък отпразнуваха слизането на 100 000-ят трактор от конвейера. Такава годишнина германският бранд Deutz-Fahr е отпразнувал през... 1955 г. Компанията е първата в света, произвела серийно трактор за земеделието със собствен двигател още през 1894. Оттогава и досега милиони фермери по света са се доверили на безупречното и безкомпромисно качество на немските машини. Компанията е единственият производител в Европа на собствени двигатели, които се използват в техниката и на други производители на земеделска техника.

От 2007 г. фирма Ири Трейд успешно налага бранда в България. Родните фермери вече са се убедили в качествата на тази марка, което се доказва от непрекъснато нарастващия ѝ пазарен дял у нас. Доказателство за това стана и големият интерес, който родните производители проявиха към организирания в Бяла Слатина семинар, на който българският дистрибутор представи пред фермери предимствата на реномираната марка. Там бяха представени новите попълнения в портфолиото на Deutz Fahr, със специален акцент върху сериите при тракторите.

„Deutz Fahr предлага изцяло нови серии, които отговарят напълно на повишените изисквания за вредни емисии, за комфорт и за качество на работа. Това са 5-та, 6-та и 7-ма серия“, заяви Георги Ташков, изпълнителен директор на Ири Трейд.

Серия 5 С се състои от 4 модела в мощностен диапазон от 99 до 127 к.с., с икономичен 4-цилиндров двигател, отговарящ на стандарта Тier 4. Трансмисията е с пълзящи скорости и скорости под товар, което дава възможност да се удвои броят на предавките напред и назад. Трите нови модела от серия 5 G, с мощност от 90 до 100 к.с., предлагат максимална универсалност по време на работа в съчетание с ненадмината гъвкавост при спецификациите и характеристиките според нуждите на всеки производител. Серия 6 включва 8 модела трактори с трансмисии TTV и 10 модела – с Powershift. Двигателите са 4,1 и 6,1-литрови, а нововъведенията в посока по-голям комфорт и удобство при работа са намерили израз както в кабината и нейното оборудване, така и в по-чувствителната трансмисия. Серия 7 TTV се състои от 3 модела от 224 до 263 к.с., които са с редица ключови функции и характеристики. Серия 7 ST включва 2 модела с мощност от 197 до 222 к.с., с 12 транспортни и 12 полеви скорости.

Специален акцент беше поставен върху 9-та серия, включваща 4 модела с мощност от 270 до 360 к.с. Тракторите от тази серия ще бъдат по българските полета още през месец юни, обеща Георги Ташков.

 „Напоследък земеделието и фермерите изискват от производителите на агротехника все по-мощни машини. Така че в този сегмент Deutz Fahr разработи новите серии 9 и 11. Освен това моделите 7250 и 9340 са носители на редица награди, което показва не само високата оценка на фермерите, а и признанието на професионалното жури. Щастливи сме, че в последните три години Deutz Fahr получи три награди от престижното състезание „Трактор на годината“, като последната е за модела Deutz Fahr 9340 TTV, който грабна отличието „Златен трактор за дизайн“ за 2015-та“, подчерта Георги Ташков.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Март 2015



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg